Om

Föreningen startades 2005 som en sammanslutning av flipperspelare i Sundsvall. Idag bedriver vi vår verksamhet centralt i Sundsvall. Aktiviteterna samordnades i en community på en enkel hemsida som hostades hos en av spelarna.

Under de första åren anordnades privata träffar hos privatpersoner som hade mer än nått enstaka spel. Sidan uppdaterades regelbundet med spel som fanns till salu samt vilka spel som fanns utställda i närområdet.

Under 2014 skedde en förändring när vår medlem Thomas Lundqvist fick tillgång till en lokal uppe på södra berget, han frågade flera personer inom sammanslutningen och tog med flera av sina spel upp till lokalen. Tack vara Thomas skapades förutsättningarna för en gemensam lokal och i slutet i 2015 flyttade vi från Södra berget ned till Östra Långgatan.

Våren 2015 bildades en formell föreningen med stadgar. Alla som var med och betalade hyran blev medlemmar i föreningen.  Den 31 maj 2015 slog vi upp dörrarna för den första internationella rankinggrundande turneringen, ”Sundsvall pinballs invigningstävling” där 15 spelare gjorde upp om den första titeln.

Sent under 2017 hittade vi en större och bättre anpassad lokal för vårt ändamål, då det blev trångt på Östra Långgatan vid tävlingar. Föreningen slöt ett hyresavtal med Hedern i Sundsvall om en lokal på Kyrkogatan 29 som totalrenoverats med hjälp av medlemmarna. Vi slog upp porten i januari 2018 och har sedan dess fortsatt renovering och medlemmarna har även köpt in ett antal spel.

Spelen ägs av medlemmarna och är utställda på premisserna att de ska stå på free-play och eventuellt slitage som uppkommer i lokalen bekostas av föreningen. Föreningen äger även några spel som förening.

Idag har vi mellan 30-40 spel och driver föreningen framåt med en fokus på social gemenskap och att alla ska känna sig välkomna i våra lokaler!